LBTU Dārzkopības institūta zinātnieki – zinātņu doktori Pawel Gornas, Dalija Segliņa, Maģistre Inga Mišina, Bakalaures Elise Sipeniece, Ieva Miķelsone veikuši plašu pētījumu, kurā noskaidrojuši, ka asinszāle var kalpot kā daudzsološs E vitamīna avots.
Trīs gadu laikā pētnieki audzēja dažādas asinszāļu sugas Dobelē, lai noteiktu, kurās no tām ir visaugstākā E vitamīna koncentrācija. Eksperimentā tika pētītas 41 sugas, no kurām četras izrādījās īpaši perspektīvas, tostarp arī parastā asinszāle. Zinātnieki analizēja, kā vides apstākļi – saules gaisma, siltumnīcas un mēslojums – ietekmē E vitamīna savienojumu daudzumu augos. Rezultāti liecina, ka siltumnīcā audzētajās asinszālēs E vitamīna koncentrācija ir augstāka un ka minerālmēsli būtiski neietekmē tā uzkrāšanos.
Pētījumā īpaša uzmanība tika pievērsta arī videi draudzīgām vielu iegūšanas metodēm. Sadarbībā ar vietējo uzņēmumu izstrādāts E vitamīna ekstrakta prototips no asinszāles, kas nākotnē varētu tikt izmantots uztura bagātinātājos. Šis pētījums paver jaunas iespējas Latvijas farmācijas un lauksaimniecības nozarei, ļaujot attīstīt vietējo E vitamīna ražošanu.