Ingunas Ozolas ģimene no Lejasciema pagasta ieguvusi Zemkopības ministrijas rīkotā konkursa “Sējējs 2017” veicināšanas balvu nominācijā “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā” par projekta “Ražošanas uzņēmuma mājas apstākļos “Ozoli” attīstība un konkurētspējas veicināšana” realizāciju.

“Dzirkstele” jau ir rakstījusi, ka Inguna un Ainārs Ozoli ir novērtēti Gulbenes novada uzņēmēji. Viņi jau vairākus gadus cep maizi. Pircējiem tiek piedāvāta 12 veidu maize. “Sortiments ir pietiekams. Ar izdomu esam apstājušies,” saka I. Ozola un piebilst, ka viņi cep klasisko saldskābmaizi, klasisko rudzu maizi, kā arī saldskābo maizi ar augļiem, ar saulespuķu sēklām, ar jauktajām sēklām, ar sieru, burkāniem, rudzu saldskābo, rudzu burkānu, rudzu sēklu un rudzu augļu maizi. Pircēji visvairāk ir iecienījuši klasiskās garšas, proti, saldskābo un klasisko rudzu maizi. “Tās ir vispieprasītākās. Iecienīta ir arī maize ar augļiem,” novērojusi I.Ozola.

Pagājušā gada nogalē tika uzstādītas arī jaunas cepšanas iekārtas. Jaunās cepšanas iekārtas un aprīkojums tika iegādāti, piedaloties biedrības “Sateka” lauku attīstības programmas “Atbalsts LEADER vietējai attīstībai” projektā. “Tas bija vienīgais projekts, kurā esam piedalījušies. Pagaidām nav domas startēt vēl kādā citā projektā,” saka I.Ozola.

Ozolu ģimene saviem pircējiem piedāvā svaigu un kvalitatīvu produkciju. To ir iespējams iegādāties ne tikai mūsu novada ļaudīm. “To tirgojam arī citos novados: Madonas, Alūksnes, Balvu, arī Cēsīs, Siguldā. Diezgan plašs loks,” saka I.Ozola un piebilst, ka pirms vairākiem gadiem iesāktais bizness viennozīmīgi iet tikai uz augšu, “citādāk nevar nemaz domāt”!

INGUNAS UN AINĀRA Ozolu cepta maize ir iecienīta ne tikai mūsu novadā.

Avots: laikraksts “Dzirkstele” (17.10.2017.), Inita Savicka